Varför är det avgörande att agera snabbt i en rekrytering?

Vi på Hunter & Tailor fascineras över varför de organisationer som på dagens marknad i allmänhet, men kanske inom Bygg & fastighet samt infrastruktur i synnerhet (där det är en sådan enorm kompetensbrist) – lyckas locka till sig de mest eftertraktade medarbetarna. Vi har, utifrån egna erfarenheter och branschlitteratur, konstaterat att det faktiskt finns ett antal gemensamma nämnare som de mest framgångsrika företag och rekryterande chefer gör i sin rekrytering.

En av dessa saker är att agera snabbt med en kandidat i rekryteringsprocessen. Många, inklusive jag själv, tänker att det minsann inte kan vara så svårt att agera snabbt. Verkligheten visar dock att det är försvinnande få som faktiskt agerar snabbt när det väl gäller. Vi satt själva i en liknande sits under hösten/vintern. I takt med ökad efterfrågan har vi behövt rekrytera två stycken internt. Rekryteringsprocessen drev vi på från start, men när vi skulle ta det i mål och stod och valde mellan ett par kandidater kände vi oss tvungna att fundera och diskutera. Våra funderingar och diskussioner gjorde att rekryteringen drog ut på tiden. Eftersom att vi inte rekryterade en headhuntad kandidat tillät situationen oss att ta några dagar extra på oss. Hade kandidaterna vart headhuntade skulle vi troligen gått miste om samtliga kandidater vi intervjuat.

Vi håller workshops kring hur ni som organisation kan tänka när ni fastställer er rekryteringsprocess, där vi tillsammans med er tar fram en passande process utformad för den situation och organisation du tillhör. Resultaten av dessa tidigare workshops har gett våra samarbetspartners så stora möjligheter som möjligt att anställa de bästa.

Om du är nyfiken att läsa mer om varför det är viktigt att agera snabbt rekommenderar jag vår guide i ämnet. Den hittar du här.

Vad tycker du? Och vad säger dina upplevelser? Det vore jätteintressant att höra dina tankar. Om du gillar vad vi postar får du gärna följa mig och Hunter & Tailor på Linkedin. Och om du behöver hjälp att rekrytera, skicka ett mail (karl.andren@huntertailor.com) eller ring mig på 0735-160 600.

Läs även

Bli kontaktad